Лейка от неръждаема стомана "QUENCH" - дизайнер NATE ASIS 
"Исках да създам нещо „емблематично“, което да изглежда страхотно, стоящо на рафт. Нещо с много графична форма, използвайки проста геометрия. Типичната лейка има 3 функционални части; резервоар, дръжка и чучур. Проучвах форми, за да видя как мога да опростя формата, и се опитах да комбинирам дръжката и чучура. Имам няколко растения у дома и винаги просто използвах чаша за пиене, за да ги напоя. Опитах се да си представя нещо, което красиво ще стои до всичките ми растения. С краткия график, за който този проект трябваше да стартира, знаех, че не можем да направим нещо, което включва пластмасови , смесени материали или нещо твърде сложно. Започнах да скицирам идеи за форма, имайки предвид тези ограничения. Спрях се върху неръждаема стомана като материал, който бихме могли да използваме, защото едновременно би бил устойчив на ръжда и е с добро качество".


 

 

Оригиналните дизайнерски скици на Nate Asis

                                                              ИЗПИТВАНЕ И ПРОБИ


"Преди да навлезете твърде далеч в процеса на проектиране, винаги е добре да си починете от екрана на компютъра и да получите физическо усещане за вашия дизайн.
Този макет е направен набързо само от скрап хартия и лента.Той е за проверка на пропорциите и мащаба".

   

 

 

 

Прототип на лейката "QUENCH"


 

 

 

 

 


Прототипът, пробите и крайния продукт 

 

"Любимата ми част от Quench са отраженията, които прави. Висококачественото лаково покритие, съчетано с графичната форма, дава наистина интересен ефект".